Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou

Ara Fecsa diu que el transformador de Sant Joan de Malta/Castella és necessari

alt

Dijous passat, dia 25 de novembre, el delegat de Fecsa, senyor Jerez, va comunicar, en una reunió demanada pel veïnat, que després de l'incendi de la subestació de la Sagrera que va deixar sense electricitat gran part de la ciutat es va reconsiderar l'opció de desmantellar la central de Sant Joan de Malta del Poblenou. Actualment aquesta estació elèctrica dóna subministrament a 8.500 abonats i a equipaments com el mercat del Clot i l'estació de metro de Navas.

Hem de recordar que, prèviament a aquests fets, el regidor Narváez s'havia compromès, donat que el sòl que ocupa està catalogat com a zona verda, a anul·lar aquesta instal·lació en el moment que es posés en marxa l'actual del carrer Tànger.

En la reunió esmentada, el regidor es va mostrar disposat a buscar alternatives. Hem de tenir en compte que la instal·lació actual ocupa 3000 m2, però tècnicament podria fer el mateix servei amb només una superfície de 200 o 300 m2. Una possible solució seria soterrar-la i a sobre fer-hi el parc públic. Aquesta zona verda serà molt més necessària amb la nova escola que aviat es construirà en el solar adjacent que dóna a la Rambla i que ara està ocupat per cotxes.

El regidor es va comprometre a presentar pel febrer o març un estudi amb una solució adequada.

"mani" dels martells

■ Per un barri sense barreres ni murs        ■ Exigim menys contaminació = més salut

 manimartells

VINE A LA “MINIFESTACIÓ AMB MARTELLS” !

 

 

Va molt endarrerit

 

Els tràmits per executar l’enderroc del tortell viari i la construcció dels túnels, soterrats i coberts, que l’han de substituir van molt endarrerits respecte als compromisos que van firmar l’Ajuntament i els partits. Tot i així, ara el projecte s’està elaborant i hauria d’estar acabat el pròxim febrer.

 

 

Volem garanties que s’aprovarà en aquest mandat

        i que començaran les obres el 2011

 

L’Ajuntament no ens dóna garanties de que el projecte s’aprovi en aquest mandat (que acaba al proper maig) i això és molt, molt perillós. Si el projecte i el tràmit d’adjudicació s’aproven en aquest mandat serà bastant factible que les obres realment comencin al voltant de finals del 2011. Si no és així el tema quedarà pel proper mandat, i això (tenint en compte el canvi de govern, “la crisi”, etc.) pot fer que tot plegat s’allargui bastants anys més. Hem de fer tot el possible per evitar-ho ! . No podem, i no volem, viure molts més anys amb aquesta contaminació, amb aquests murs dins de la ciutat. Tu tampoc ?

 

Vine amb la família i els veïns a la “mani dels martells” (amb martell, clar)

 

Ara és un bon moment per pressionar a l’Ajuntament i partits perquè compleixin l’acordat, però necessitem que tu ens ajudis a fer visible aquesta reivindicació dels barris de l’entorn de Glòries. Us demanem que vingueu amb els vostres martells (casolans, de joguina, ...) per visualitzar davant dels mitjans de comunicació que exigim que és compleixi, que exigim l’enderroc del tortell JA !

 

US ESPEREM:    ■ Dimarts 19 d’Octubre

 

■ a Gran Via–Llacuna (banda Clot) ■ a les 6 de la tarda

Convoquen:

Associacions de veïns dels barris de : Clot-Camp de l’Arpa, Poblenou, Fort Pienc i Sagrada Família

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

La mani va ser captada per diversos mitjans de comunicació dels que us pasem uns enllaços

- Diari El Punt

- BTV

- Video:

- Notícia Escola (Agost 2010)

 

 

Afectats per les esquerdes

El Districte de Sant Martí i el 22@ ens donen l'esquena

obres esquerdes

    Els veïns i veïnes del Carrer Ciutat de Granada entre Ramon Turró i Dr. Trueta portem dos anys reclamant que algú es faci càrrec dels desperfectes produïts als nostres habitatges per les obres viaries que s'han realitzat en aquest tram de carrer. 

    Després de fer la reclamació pertinent a l'Ajuntament de districte, adjuntant un informe tècnic realitzat per un arquitecte, on detallàvem i documentàvem totes les esquerdes que s'havien produït a cadascun dels habitatges, vam ser citats pel regidor del districte Sr. Narváez i els responsables del 22@.

    Portem dos anys fent reunions periòdiques, aportant informes tècnics, rebent les visites dels tècnics de l'Ajuntament, de la companyia asseguradora, etc... La resposta del Sr. Narváez sempre ha estat dir que per sobre de tot l'Ajuntament vetllaria pels interessos dels veïns i veïnes.

    Després de la darrera reunió del mes de desembre de 2009 on s'emblava que se'ns abonarien els imports reclamats abans de finalitzar l'any, ens trobem a finals de gener amb la noticia que no rebrem cap import destinat a resoldre els desperfectes reclamats.

    La sensació dels veïns és d'impotència, val a dir que els imports sol.licitats són quantitats força petites i que no tenim diners per lluitar contra els advocats de l'Ajuntament. Ens fa pensar que de què serveixen tantes reunions, tantes promeses que queden en res, si el que val és la llei del més fort.

    Finalment sembla que el que realment fa moure als polítics es la
fotografia
de la Barcelona de postal, tan hi fa qui deixen pel camí. LES ESQUERDES NO SURTEN ALS CATÀLEGS TURÍSTICS.

Veïns i veïnes afectats per les obres viaries del Carrer Ciutat de Granada

AGBAR paga la recuperació de La torre de les aigües del Besòs

El grup empresarial Aigües de Barcelona (AGBAR) destina 3,2 milions d’euros a la rehabilitació de la torre de les aigües del Besòs, de propietat municipal, que l’ajuntament de Barcelona tenia abandonada y oblidada després que l’any 2000 l’inclogués en el catàleg del patrimoni del districte de Sant Martí. 

Propietat de MACOSA, la torre d’aigües que originàriament s’havia construït per proveir aigua del Besòs a les fàbriques del Poblenou, va passar a mans de l’Ajuntament, els anys 90, quan la reparcel·lació del pla del Front Marítim. El 2000, es va incloure al catàleg de patrimoni del districte de Sant Martí amb la qualificació de Bé Cultural d’Interès Local. Però l’estructura interior del bell edifici que construí l’arquitecte Pere Falqués a final del  segle XIX estava molt danyada pel pas del temps, més d’un segle, i la “Casa de vàlvules”, l’edificació annexa que un dia  allotjà la maquinària que impulsava l’aigua de l’aqüifer fins els 50 metres d’altura on es trobava el dipòsit de la torre, encara ho estava més.

 

Va ser llavors que els veïns de la plaça Ramón Calsina i les Associacions de Veïns del Poblenou i de Diagonal Mar van sol·licitar amb insistència una intervenció que permetés recuperar la torre com a mirador. El regidor del Districte, però, donava llargues al·legant que el Districte no tenia diners. Esgotada la paciència veïnal, va ser la mateixa AVPN qui el 2004 va demanar a AGBAR que es fes càrrec del cost de rehabilitació, aprofitant que el periodista Josep Maria Huertas així ho havia suggerit en una carta oberta a Ricard Fornesa publicada per La Vanguardia el juliol d’aquell any. El llavors director d’Aigües, Àngel Simón, càrrec que encara ostenta avui, va accedir a la petició, i el febrer de 2006 l’ajuntament i Aigües de Barcelona van signar un conveni de col·laboració per restaurar-la.

 Quasi tres anys després, i amb el projecte de l’arquitecte especialista en patrimoni industrial Antoni Vilanova, Aigües de Barcelona s’ha compromès novament a través de la signatura  d’un nou conveni amb l’ajuntament a assumir el cost de les obres de rehabilitació que pugen a 3,2 milions d’euros, i que s’iniciaran ben aviat. L’alcalde i el regidor del Districte, presents el passat 8 de gener al mateix peu de la Torre, van agrair la generositat i el compromís d’AGBAR amb la ciutat pel fet d’assumir una despesa que correspondria a l’ajuntament. 

Els veïns seguim assetjats per les obres

obres

Els veïns dels carrers Ciutat de Granada, Ramón Turró i Passatge Mas de Roda pensàvem que ja ens quedava menys temps per seguir patint les obres viaries que ens estan afectant des de fa just un any. Però sorpresa¡¡ quan començàvem a veure una mica de llum, i ja ens trobàvem amb treballadors posant el darrer paviment que ens deien somrients - ja els queda poc, de sobte, un dia de principis del mes de març ens varem trobar amb un munt de valles metàl·liques en forma d’un complicat laberint, des del carrer Badajoz fins el carrer Llacuna i des de Dr. Trueta fins a LLull...... No sabíem ben bé que estava passant, al cap d’uns dies a més d’aquest laberint de tanques van començar les excavadores a fer forats i més forats, tot això es va complicar amb la poda dels arbres d’aquest sector... o trobaves un forat, o no podies sortir, ja que no trobaves la sortida del laberint.  

Utilitzo aquest un to irònic ja que potser és millor mirar la realitat amb sentit de l’humor no sigui que et sobrevingui una depressió amb el paisatge que des de fa un any veiem per la finestra. El paisatge urbà dels veïns d’aquesta zona són: excavadores, obrers de la construcció vestits de groc, forats que es tanquen i es tornen a obrir, pols i més pols, soroll, vibracions que ens produeixen esquerdes, rates despistades que no saben on anar ja que els hi estan desmuntant el seu cau, i per resumir, sensació d’impotència. 

Els veïns no és que no vulguem innovar, millorar, fer la ciutat més bonica... ben al contrari.... fins i tot ens agradaria que comptessin amb la nostra opinió, ja que fa molts anys que vivim al Poblenou i potser podríem aportar coses interessants. El que demanem és que des de l’Ajuntament es facin les coses amb previsió, amb participació, intentant resoldre els problemes amb anticipació abans no siguin irresolubles, en resum que l’objectiu principal del Consistori sigui la qualitat de vida dels ciutadans, que som els que paguem impostos, els que votem i els que en definitiva donem vida als barris i  ciutats. 

De vegades tot plegat et fa reflexionar sobre les veritables intencions dels polítics que ens diuen repetidament -no sabeu com de bonics us quedaran els carrers.... però pensem: serà per nosaltres??? Serà pels que ens visiten als nombrosos hotels del barri?? serà pels compradors de la gran quantitat de lofts que estan construint a la zona??? O potser volen fer uns carrers de postal que arrodoneixin la feina que van començar amb la pel·lícula d’en Wody Allen??

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.