Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou

Ara Fecsa diu que el transformador de Sant Joan de Malta/Castella és necessari

alt

Dijous passat, dia 25 de novembre, el delegat de Fecsa, senyor Jerez, va comunicar, en una reunió demanada pel veïnat, que després de l'incendi de la subestació de la Sagrera que va deixar sense electricitat gran part de la ciutat es va reconsiderar l'opció de desmantellar la central de Sant Joan de Malta del Poblenou. Actualment aquesta estació elèctrica dóna subministrament a 8.500 abonats i a equipaments com el mercat del Clot i l'estació de metro de Navas.

Hem de recordar que, prèviament a aquests fets, el regidor Narváez s'havia compromès, donat que el sòl que ocupa està catalogat com a zona verda, a anul·lar aquesta instal·lació en el moment que es posés en marxa l'actual del carrer Tànger.

En la reunió esmentada, el regidor es va mostrar disposat a buscar alternatives. Hem de tenir en compte que la instal·lació actual ocupa 3000 m2, però tècnicament podria fer el mateix servei amb només una superfície de 200 o 300 m2. Una possible solució seria soterrar-la i a sobre fer-hi el parc públic. Aquesta zona verda serà molt més necessària amb la nova escola que aviat es construirà en el solar adjacent que dóna a la Rambla i que ara està ocupat per cotxes.

El regidor es va comprometre a presentar pel febrer o març un estudi amb una solució adequada.