Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou

PAPERS per a TOTES!

Desnonaments a BCN2
 

‼️PAPERS: Irregularitat administrativa i exclusió social‼️

👉🏼 Segons la Generalitat, a Catalunya hi ha 100.000 persones en situació d'irregularitat administrativa, el que representa el 10% de la població estrangera. Tot i així, les dades són molt difícils de saber amb exactitud.

🏠85% de les llars de famílies en situació irregular viuen en condicions d'extrema pobresa.

💥 La pandèmia ha agreujat la situació. El 30% d'aquestes llars s'han quedat sense cap ingrés, comparat amb un 6% de famílies amb nacionalitat espanyola.

🚨A més, el 70% de les persones migrants que abans de la crisi sanitària tenien feina en l'economia submergida, l'han perdut.

🔥La crisi econòmica té una repercussió molt més elevada en les persones en situació administrativa irregular. Per això, des de les xarxes de suport mutu, lluitem per obtenir papers per a totes🔥

Ara, i sempre, posem la vida al centre ✊🏼

#interxarxesBCN

#vidaabansquecapital

#xarxessuportmutuBCN


(Fonts: Betevé i El Periódico)

 

DESNONAMENTS A BARCELONA

Desnonaments a BCN
 

SOSTRE: DESNONAMENTS A BARCELONA ‼️

🏠 Desnonaments en plena pandèmia. En el període entre el 14 de setembre i el 23 d'octubre de 2020, es van registrar 443 ordres judicials per desnonaments a la ciutat. per a 748 adults i 463.

🚨 1.211 persones, víctimes d'almenys un intent de desnonament i que vivien en condicions de vulnerabilitat. D'aquestes, un 38% ocupaven un habitatge buit.

🔥Setmana crítica. Entre el 14 i el 18 de setembre de 2020, només a Barcelona, es van produir 149 avisos de desnonaments

💰El capital mana. Més del 50% dels desnonaments van ser impulsades per grans tenidors, és a dir, empreses, bancs i persones físiques amb més de 15 habitatges a Catalunya.

💥Les xarxes de suport estem en peu de guerra contra la crisi habitacional. Ens organitzem per defensar el dret a l'habitatge i posar la vida al centre.💥

Ara, i sempre, la vida abans que el capital! ✊🏼

#interxarxesBCN

#vidaabansquecapital

#xarxessuportmutuBCN

 

Subcategorías