Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou

Festa Major 2020

 

UN NOU FULL DE RUTA PER AL 22@?

Mentre les entitats veïnals que hem participat activament en el procés del Repensem 22@ estem reclamant que l’Ajuntament ens convoqui aquest mes de juliol, tal com es va comprometre a fer la tinenta d’alcalde, per debatre les propostes de la MPGM 22@, s’anuncia la signatura d’un acord entre el govern de la ciutat i ERC sota el nom de NOU full de ruta per al 22@.

Tot i que la primera impressió és bona, atès que proposa un augment important d’habitatge, crida l’atenció que l’acord no reculli de manera clara i explícita criteris fonamentals del Pacte signat fa un any i mig. Concretament no fa esment del fet que TOT el nou habitatge serà de protecció oficial, allunyant-se així de les reivindicacions veïnals que volem habitatge públic i de lloguer.

En canvi, l’acord sí que és molt clar quan determina que per incrementar el nombre d’habitatges augmentarà l’edificabilitat, proposta que va en sentit contrari a l’expressat reiteradament per les entitats veïnals. Hem de recordar que l’actual pla ja atorga als propietaris del sòl un important increment d’edificabilitat, fet que provoca edificis d’altura que no encaixen en l’actual paisatge urbà del barri. D’altra banda, només faltava que des de l’Ajuntament es reculli el que tots sabem que és i serà la principal reclamació del sector immobiliari que tant té a veure amb l’especulació i gentrificació del barri. El preu actual del sòl que està en mans d’aquests propietaris no té res a veure amb el de l’any 2000 quan es va aprovar el pla 22@. En lloc de reclamar que aquestes importants plusvàlues reverteixin en la ciutat, l’acord proposa atorgar més edificabilitat.

En l’àmbit de l’activitat econòmica proposa reactivar els 980.000 m2 de sostre que resten per desenvolupar en la línia de les activitats emprenedores i innovadores del 22@. Per part de les entitats veïnals sempre hem reclamat la reindustrialització del sector, que en les actuals circumstàncies es fa més necessari que mai. Cal posar l’accent també en l’oblit (?) de l’economia cooperativa, social i solidària.

Tot plegat ens fa pensar que estem davant d’un NOU full de ruta que xoca amb el Pacte signat l’any 2018, un acord sobre el qual ja vam expressar un sí crític.

Reclamem novament que la participació del veïnat sigui real i no virtual com darrerament està sent. Insistim que volem seure amb la resta dels sectors implicats per debatre les propostes de MPGM en la línia del Pacte signat.

09.07.2020

AVV Poblenou

 

Campanya per visibilitzar les conquestes veïnals

Sabies que la Farinera del ClotCan FelipaCotxeres de Sants o el parc de la Pegaso són una realitat per les lluites veïnals? La llista és llarga. Els barris estem fent campanya perquè l'espai públic en deixi constància a través dels pressupostos participatius. Pots fer la teva petició al Decidim Barcelona
 
 

Comunicat de Fem Rambla

Icona Fem Rambla

 El grup de treball de Fem Rambla davant la situació sanitària, econòmica i social actual provocada per la COVID-19 i en previsió del procés de noves fases que s’aniran desenvolupant, volem manifestar el següent pel que fa a la utilització de l'espai públic per a terrasses, i especialment a la Rambla:

- Cal garantir més que mai que l’espai públic sigui obert, accessible i saludable. Les noves condicions per garantir el «distanciament social» necessari entre les persones han de ser un criteri obligatori als locals i equipaments, però també als carrers i places.

- La rambla del Poblenou és un espai amb un intens trànsit de persones. Els primers dies que s’ha permès la sortida amb infants o bé quan s’ha autoritzat la pràctica esportiva s’ha demostrat que l’ocupació de la Rambla genera una concentració molt important.

- Es fa necessari mantenir els criteris aprovats a l’ordenació singular de la rambla del Poblenou, que establia un equilibri entre l'espai disponible per als vianants i aquell que s'ocupa per les terrasses. Uns acords que per part del Districte, a la darrera reunió de seguiment, es van comprometre a mantenir. No es pot augmentar l’espai destinat a terrasses.

- Cal garantir, no tan sols a la rambla del Poblenou sinó a tot el barri, que no es generin espais amb sobreocupació de terrasses de bar, i s'impedeixi, doncs, l’ús privat i sense garanties de l’espai públic.

- Som conscients que la situació econòmica generada pel decret d’alarma ha afectat de manera molt significativa molts establiments del nostre barri. Demanem a la ciutadania i als poders públics que es doni suport al comerç de proximitat perquè pugui ser possible un model de restauració i comerç compatible amb un barri amable i per a tothom. Cal garantir que hi hagi mesures per a protegir els treballadors i treballadores del sector, en molts casos en una situació de precarietat alarmant. Però en cap cas ha de ser a costa de perdre un espai públic que és més necessari que mai que sigui segur i per a tothom.

 

El Poblenou, 4 de maig del 2020

Subcategorías

 
 

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.