Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou

Volem la zona verda JA!

transformador

  

El Pla de l’Obertura de la Diagonal aprovat l’any 1991 destinava el solar que ocupa el transformador que hi ha entre el carrer Castella i el carrer Sant Joan de Malta a zona verda. Des de llavors s’ha urbanitzat tota la zona (creació de la Rambla Nova amb les promocions immobiliàries adjacents, però aquesta zona verda de més de 1000 m2 encara està pendent. 

Quan els veïns de la zona van rebutjar en el 2003 la Subestació elèctrica que l’Ajuntament hi volia posar allí al costat, el Regidor va dir que aquesta substituiria al transformador actual que està desfasat. La nova subestació va canviar d’indret però la seva posada en marxa no ha suposat el tancament del vell transformador.

 

El transformador toca paret per paret amb l’edifici “Gurugú” que, enguany, ha celebrat el seu centenari. Durant molts anys els veïns han patit el soroll i la incertesa sobre la incidència de les radiacions electromagnètiques que allí es generen. El president de l’Associació de Veïns del Poblenou, Xavier Pegenaute, va aprofitat la festa d’aquest centenari per recordar-li públicament al regidor Narvaez que no es pot enrederir més la zona verda pendent. El Regidor en el seu parlament va esquivar el tema i, a hores d’ara, encara estem pendents de que ens digui quelcom.

{mosimage}