Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou

Si no ho fa l'Ajuntament ho fa el veïnat

{mosimage}

{mosimage}

           En un dels parterres abandonats i mal poblats per quatre arbres del Passeig Calvell ha començat créixer un jardí. La iniciativa no ha estat del responsable del seu manteniment, és a dir l’Ajuntament a través de l’empresa “Parcs i Jardins”, sinó d’un veí, en Raül Domínguez, jubilat de 73 anys. Ell ha plantat una vintena de plantes, que ha comprat de diners de la seva butxaca i cada dia hi dedica una estona a cuidar-les. El més difícil és regar-les, perquè malgrat que allí al costat hi ha una boca de reg, aquesta està tancada i es veu obligat a carretejar uns bidons des de la font que hi ha a l’altre costat del Parc del Litoral.

          Des de l’Associació de veïns/es, a banda de denunciar a l’Ajuntament l’abandonament d’aquests parterres, recollim aquest fet, perquè creiem que és integrador, que ajuda a que el veïnat faci seva la ciutat, que al participar en la conservació i l’embelliment de l’entorn, va en contra del vandalisme urbà que patim diàriament i del que tantes vegades ens queixem sense donar cap solució. Animem, doncs, als veïns a seguir aquest exemple i si volen a estendre’l als altres parterres.

          Fins ara “Parcs i Jardins” s’ha limitat a netejar aquestes suposades zones verdes un cop cada tres mesos. Voldríem que es facilités l’accés a l’aigua i si finalment l’Ajuntament es decidís a arreglar la zona ho fes d’una manera integradora amb la iniciativa veïnal, doncs, massa sovint aquest tipus d’iniciatives acaben en que les brigades municipals, amparades amb suposats criteris professionals, ho arrasen tot, sense escoltar l’opinió dels que han de gaudir de la zona verda.