La Mar Bella diu prou!

IMG 20190429 WA0011
La Mar Bella és una escola petita, inicialment d’una sola línia, però el Consorci va decidir que havia de ser de dues línies a partir del curs 2016-2017, abans de començar les obres per donar cabuda a l’augment d’alumnes. Això ha implicat que, des de fa 3 anys, cada any han entrat 25 alumnes més tenint el mateix espai.
 
El Consorci d’Educació de Barcelona (Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona) ha anat incomplint reiteradament els compromisos adquirits i el calendari fixat, algunes vegades per responsabilitat seva, altres per responsabilitat de les empreses contractades.
Sigui com sigui, els afectats per aquesta incompetència són el sector més vulnerable de la societat: els infants. És inconcebible que en ple segle XXI les administracions trepitgin els drets socials de les famílies i posin l’educació i la salut pública com a darrera de les seves prioritats.

Ara, l’empresa constructora té la intenció de renunciar a l’obra (ja serà la segona empresa que renuncia) i encara no sabem què passarà amb la part de les obres que estan iniciades,
ni amb l’edifici actual que cal reformar, ni amb l’edifici de la plaça que encara no s’ha començat a construir. I el Consorci, com sempre, no informa.

Les condicions que han de suportar els nens i les nenes cada dia en anar a classe i els i les docents en fer la seva feina són ja molt complicades en una escola en construcció i l’escenari que se’ns dibuixa per d’aquí a només quatre mesos és molt fosc i greu: un edifici sense reformar, un altre edifici a mig fer i el tercer edifici sense començar, i 25 alumnes més amb vista al setembre.

Fa un any vam demanar la reubicació total de l’escola, aturar la implantació de la segona línia i que el districte posés equipaments a disposició de l’AMPA per a les seves activitats extraescolars. Cap d’aquestes reivindicacions no van ser ateses i, en alguns casos, ni tan sols considerades. Només se’ns ha concedit un matí a la setmana perquè 4 grups vagin a fer l’educació física a un pavelló a 15 minuts a peu. Avui, algunes o totes aquestes actuacions haurien alleugerit la situació en què ens trobem.

També, des de fa un any, estem demanant un calendari d’obres detallat, buit de promeses i carregat de fets, i un pla alternatiu en cas que no es complissin els objectius. Les dates previstes no s’han complert, les promeses tampoc, i no hi ha pla alternatiu. I no sabem què ens trobarem el 12 de setembre. D’això se’n diu incompetència.

És inadmissible que els infants s’hagin de carregar sobre l’esquena les retallades en educació pública, la incompetència de les administracions i la mala praxi de les empreses constructores, que els surt més a compte pagar la multa que acabar la feina que s’havien compromès a fer.
Exigim que es garanteixi una educació de qualitat per als nostres fills i filles. Estudiar en una escola en obres, que els nostres infants hagin de suportar 8 hores al dia durant tot un curs escolar la pols, el soroll i els inconvenients que genera qualsevol obra va en contra dels drets dels infants, va en contra d’una educació de qualitat, va en contra de la salut pública.
 
Exigim que el Consorci ens ofereixi una solució ja, amb un calendari realista i per escrit. Encara som a temps de no arribar al 12 de setembre en una situació insostenible: encetar el curs escolar en unes instal·lacions inacabades i d’altres sense executar i amb 25 alumnes més respecte a aquest curs, és a dir, començar el curs 2019-2020 en precari.

Exigim que el Consorci d’Educació de Barcelona tingui en compte els infants, deixi d’enganyar i amagar informació i faci mínimament bé la seva feina i obligació, que informi i tingui en compte les famílies i que destini els recursos necessaris per a una escola amb les condicions de benestar i seguretat que requereix l’alumnat.

És una autèntica vergonya que els nostres fills i filles hagin d’anar a una escola en aquestes condicions. Amb l’educació pública no s’hi juga. Amb els drets dels infants, tampoc!

PROU RETALLADES EN EDUCACIÓ PÚBLICA! PROU SUBMISSIÓ ALS INTERESSOS D’UNS EN DETRIMENT DELS INTERESSOS DE LA POBLACIÓ! PROU ATACS A LES ESCOLES! VOLEM UNA ESCOLA PÚBLICA DE QUALITAT I EN CONDICIONS PER ALS NOSTRES FILLS I FILLES. HI TENIM TOT EL DRET. I LES ADMINISTRACIONS TENEN EL DEURE DE GARANTIR-HO.

VOLEM L’ESCOLA LA MAR BELLA ACABADA JA I AMB TOTS ELS RECURSOS NECESSARIS PERQUÈ SIGUI UNA ESCOLA PÚBLICA I DE QUALITAT!

JA HO DÈIEM FA 3 ANYS I HO CONTINUEM DIENT: NO SOM SARDINES!

Famílies en lluita! AMPA La Mar Bella
Poblenou, 29 d’abril de 2019