Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou

Un grup de mares reivindica una zona infantil dins el Parc del Centre

parc nens

Aquest grup de mares han començat a recollir signatures que us animem a recolçar. En aquest escrit justifiquen la seva demanda:

El disseny i les persones: el Parc del Centre del Poble Nou

Un dels luxes quan vius en una ciutat tan gran com Barcelona és tenir un parc al barri. I al Poble Nou en tenim un acabat d’estrenar i maquíssim, just a davant de casa.El Parc Central del Poble Nou és un parc de 5,5 hectàrees dissenyat per l’arquitecte francès Jean Nouvel. Està dividit en 3 zones i és preciós per passejar-hi, amb gespa i una plaça maquíssima per anar-hi amb els nens quan fa bon temps. A més, hi ha unes taules de ping-pong que sempre estan plenes de gent, i unes pistes de bàsquet on a vegades hi ha gent jugant.No obstant, és una pena que tenint un parc tan gran moltes mares i pares acabem caminant més per anar a altres places com la del davant de l’ambulatori de Lope de Vega. Per què?Doncs perquè en 5,5 hectàrees de terreny, i en una ciutat amb un temps envejable, no hi ha cap tobogan, ni gronxador, ni balancí, ni tren o casa de fusta, ni animalet amb molles. Res. Les zones infantils es limiten a uns ferros i cordes per escalar, i un arener amb poca sorra (veure fotos). I pensem que en un parc tan gran ja hi podria haver una zona infantil almenys tan bona com en qualsevol altre lloc del barri.Serà que aquest parc no està pensat per a jugar? Costaria tant afegir uns gronxadors com Déu mana?Entre unes quantes mares hem decidit recollir firmes per demanar que s’hi posin, i ja en tenim algunes aquí, on us hi podeu afegir (http://www.firmasonline.com/1Firmas/camp1.asp?C=1926).

A vegades el disseny està renyit amb el dia a dia de les persones. I no només en això, perquè hi ha altres coses al parc que no són massa pràctiques. Ens preguntem si Jean Nouvel o els membres el seu equip solen anar amb els seus fills o néts al parc.

Emilia Gómez i Sonia Marmol