Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou

L'obertura de Can Saladrigas es torna a retardar

La biblioteca i el Centre d’Imatgeria Festiva, que han d’anar en aquest edifici, no podran obrir en la data prevista de Sant Jordi. En la darrera reunió que hi va haver entre la Comissió Pro-Equipaments i el Districte, Narvaez va dir que la inauguració es traslladarà al setembre, per la Festa Major. Sembla que s’han complicat les obres de reforçament de l’estructura de l’edifici. Però per confirmar quina és la raó hem intentat repetidament durant aquesta setmana posar-nos en contacte amb el Districte sense aconseguir-ho.

can saladrigas br

El que hauria de ser el “vaixell insígnia” dels equipaments del Poblenou va pel mateix camí que l’arribada de l'AVE: retard sobre retard. Quan el 1999 es va salvar la fàbrica de l'imminent enderrocament (gràcies a la pressió veïnal, tot s'ha de dir), es va dir que el 2004, l’any del Fòrum de les Cultures, s’inauguraria. Després se’ns va assegurar que abans d’acabar l’anterior legislatura, és a dir, pel 2007, tindríem ja la biblioteca. En la visita d’obres que vam fer el curs passat se’ns va comunicar la data del 23 d’abril, Sant Jordi, i ara se’ns diu que serà pel setembre del 2008.

Can Saladrigas, un cop acabat, tindrà quasi 8000 m2 de superfície útil repartits entre la planta baixa i els tres pisos. Part dels baixos ja estan ocupats des del 2004 pel Casal d’Avis. En l’espai que queda d’aquesta planta està previst que hi vagi el Centre d’Imatgeria Festiva. La primera planta és per la biblioteca i la segona i tercera per al Centre de la Cultura Industrial de Barcelona. Aquesta darrera opció és la que balla més, perquè el Pla Estratègic Cultural de Barcelona opta perquè la ciutat tingui un Museu del Treball digne del seu bagatge històric i aquesta opció difícilment pot encabir-se en 2 pisos. Si fos així, s’obriria una magnífica oportunitat d’ampliar la biblioteca que hauria de néixer com un potent pol dinamitzador cultural del Poblenou.