Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou

Més que una revista, una experiència


Pompeu Fabra RevistaActualment la Universitat Pompeu Fabra i la revista del barri del Poblenou tenen una estreta col·laboració. Des que s'imparteix el Grau en Periodisme a la UPF i degut a la proximitat entre la facultat de Comunicació i l’Associació de veïns del Poblenou -on es fan les reunions de la publicació- els alumnes que estan cursant aquests estudis tenen les portes obertes al consell redactor de la revista. Aquesta relació és molt curta, ja que la creació de la facultat en el districte 22@ va ser tot just fa tres anys i fins en fa dos que no va començar la col·laboració.

Avui en dia hi ha quatre estudiants col·laborant-hi i cada una d'elles realitza una tasca diferent. L'any passat hi havia dos estudiants més, que aquest any ho han deixat. Les estudiants realitzen diferents tasques com fer entrevistes a artistes del Poblenou o petits reportatges -aquest any se n'han fet de l'avaria de gas natural i dels desnonaments-. Ambdós casos han sortit publicats a la revista, però des d'aquest any es vol donar més vida a la pàgina web de l'Associació de veïns, dins la part dedicada a la revista El Poblenou.

Tot i ser una publicació que surt cada 2 mesos aproximadament és útil pels alumnes ja que significa una primera incursió dins el periodisme, tot i que sigui en un àmbit tant local com és el d'un barri. Al cap i a la fi, però, és una experiència més que sempre va bé per posar en el currículum.

I és que quan parlo d'incursió en el periodisme no ho dic envà, ja que des del primer dia els redactors s'encarreguen de mostrar als estudiants la línia que segueix la publicació, fent esment en la rigorositat, veracitat i pulcritud. No accepten un article qualsevol i volen donar un aire periodístic a la revista perquè no es quedi en un simple recull d'informacions del barri del Poblenou, com podrien fer altres revistes de diversos barris barcelonins.

Els estudiants, tot i tenir feina de la carrera, sempre troben un moment per dedicar-se a El Poblenou i és que quan una cosa t'agrada, trobes el moment per fer-la.

 

Helena Xirgu