Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou

Comunicat sobre la aprovació inicial de la Modificació del Pla 22@

La Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat ha acordat avui l’aprovació inicial de la Modificació del Pla 22@ desprès d’un procés molt dilatat en el temps, quasi dos anys, en el que s’han fet molt poques reunions de la comissió Ampliada, encarregada de fer el seguiment del desenvolupament del Pacte “Cap a un Poblenou amb un 22@ més inclusiu i sostenible”, signat per l’Ajuntament, entitats socials, econòmiques i veïnals (nosaltres de forma crítica).

No tenim encara el document aprovat però de la nota de premsa i, per tant, des de la prudència de no haver pogut estudiar a fons, podem deduir que el document seguirà els criteris acordats a excepció d’un dels aspectes que les entitats veïnals hem insistit de forma constant: que l’increment d’habitatge fos habitatge públic i de lloguer.

Tot i l’increment d’habitatge protegit que descriu la nota de premsa, passa de 5.200 a 10.100, crida l’atenció que dels 7.800 nous habitatges només el 80% preveu que siguin protegits i el 30% de lloguer. El nombre d’habitatge lliure creix en 1.400.

Creiem que en una ciutat com Barcelona i en el nostre barri en particular on patim els efectes de l’especulació immobiliària més sagnants (desnonaments, gentrificació, preu habitatge, lloguers abusius,..), no té cabuda la construcció de nous habitatges que no siguin assequibles i públics, que permetin frenar els preus abusius.

Per això, volem manifestar la nostra total oposició a que el nou pla pugui facilitar les accions especulatives al barri. Avancem que quan disposem del document del pla aprovat presentarem les al·legacions pertinents i promourem una campanya al barri per aconseguir modificar el pla.

Junta de l'Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou