Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou

L’Associació de Veïns es reuneix amb l’alcalde

L’alcalde Xavier Trias va rebre divendres passat, dia 11, una delegació de l’Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou (AVVP). La reunió havia estat demanada fa escassament dues setmanes (la carta de petició es va publicar en aquest web) davant la preocupació generada al barri pels esdeveniments succeïts durant aquests quatre primers mesos del nou govern municipal. Hi assistí també el regidor del districte Eduard Freixedes.

La delegació de l’AVVP, encapçalada pel seu president F. Xavier Pegenaute, va demanar a l’alcalde Sr. Xavier Trias que no abandoni les obres de rehabilitació de Can Ricart, Oliva Artés i La Escocesa, perquè això significaria la seva degradació. Les propostes veïnals passen per prioritzar, sobretot tenint en compte el moment de crisi que travessa Catalunya i Barcelona, però sense deixar d’atendre les necessitats socials, que són moltes al Poblenou i en les quals l’Associació s’ha implicat del tot. S’ha demanat no paralitzar els equipaments culturals del pol central del Poblenou, dels quals depèn que qualli l’estratègia econòmica -desenvolupament de l'economia productiva-, cultural i urbana d’aquesta àrea. També es va parlar de la dinamització del casc antic del Poblenou, la fase següent després de l’aprovació de la modificació urbanística de la zona, igual que dels equipaments reclamats pel veïnat (CAP de Bolívia, Pau i Justícia, etc.) llargament esperats i aprovats en mandats anteriors.

L’Associació va demanar, en presència del regidor Freixedes, que es doni prioritat a la recuperació d’aquesta zona, en lloc de la Rambla que ja funciona prou bé, amb l’excepció del tram Taulat  - Calvell, que sí que cal remodelar adequadament. Una de les apostes de l’AVVP en aquests moments se centra clarament en el pol urbà i d’activitats de Can Ricart - Parc del Centre - eix Pere IV.

L’alcalde es va mostrar disposat a escoltar en breu les propostes de l’AVVP i estudiar-les amb l’equip d’Urbanisme format pel regidor Antoni Vives i l’arquitecte Vicenç Guallart, amb qui per ara encara no s’ha pogut parlar.

Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou