Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou

El Jutjat d’Instrucció 6 arxiva la causa penal oberta contra l’Ateneu Flor de Maig

El jutge titular del Jutjat d'Instrucció n. 6 de Barcelona ha decretat el lliure sobreseïment de la causa penal oberta contra dues integrants de l'Ateneu La Flor de Maig a l'entendre que "els fets instruïts no són constitutius d'infracció penal" ja que "l'espai s'ha dedicant des de fa decennis i fins recentment -poques setmanes abans de l'ocupació- a activitats de caràcter social sense que se sàpiga quina utilitat immediata ha decidit donar-li la propietat ". Així mateix, el jutge indica que "no és possible atribuir a ningú els elements objectius o subjectius del tipus de la manera que han estat definides jurisprudencialment i, en particular, no és possible atribuir a cap d'aquestes persones la voluntat de permanència requerida per la Llei".

Des de l'Ateneu La Flor de Maig entenem que a través d'aquesta Interlocutòria hem fet un pas important en el procés veïnal de recuperació irreversible de La Flor de Maig per a les veïnes i els veïns del del Poblenou i per als moviments socials del barri. La Flor de Maig es va tancar el mes de juny passat malgrat que una àmplia majoria social del barri es va posicionar en contra. El 20 d'octubre es va iniciar el procés de recuperació ciutadana d'un espai que estava tancat i abandonat des del mes de juny. En l'actualitat diversos centenars de persones fan servir l'espai realitzant-hi una infinitat d'activitats (ioga, dansa, tallers de costura, espai de criança) o projectes (punt d'informació a persones desnonades, seu d'una associació de suport a persones preses, de l'Assemblea Social del Poblenou, d’Arran del Poblenou -Assemblea de Joves-, de la Coordinadora de Cooperatives de Consum del Poblenou, i un llarg etc.).

Al Poblenou tenim clar que el procés de recuperació és irreversible i continuem instant l'Ajuntament que acceleri els tràmits perquè la possessió de l'immoble sigui retornada de manera estable, permanent i sota un model de gestió autònom a les persones i entitats socials que n’estan fent ús.

Contacte:

-         Andrés García Berrio (Advocat): 638 33 63 83

-         Mar Redondo i Justel (Comissió Comunicació): 605 12 73 71

-         Mail Ateneu Flor de Maig: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.