Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou

Descoberta la placa que posa el nom de Josep Maria Huertas a la plaça de Can Felipa

altLa mala gestió del districte de Sant Martí aflora en forma de retrets a l’acte d’inauguració de la placa que posa el nom de Josep Maria Huertas Claveria a la fins avui plaça de Can Felipa.

L’alcalde Xavier Trias ha presidit un acte emotiu de reconeixement al qui va ser periodista i historiador dels barris de Barcelona, tal com el descriu el nomenclàtor.  La seva vídua, Araceli Aiguaviva, i el també periodista Marc Andreu, com a membres de la Comissió ciutadana  promotora de la memòria de Josep Maria Huertas, han recordat l'entranyable periodista i veí del Poblenou en un estil senzill, sense afalagaments innecessaris i no exempt de crítica i profunditat informativa, com  “hauria agradat al mateix Huertas”.

Huertas no era home de plaques, ha dit Marc Andreu, en un discurs en què ha anat desgranant amb tranquil·litat històries i conflictes de barri, afilant el fibló de la denúncia social, explicant com hauria fet avui Huertas les protestes ciutadanes per la reforma de la Rambla, per l’intent de tancar la sala d’art de Can Felipa o pels instituts que falten... L’ofici d’explicar i d’ajudar a entendre les coses és el llegat de l’estimat Huertas que reviu i no mor.

Associació de Veïns i Veïnes del Pobenou

Aquí teniu el text amb les paraules del Marc Andreu a l'acte ->  Cliqueu aquí

Aquí teniu el video amb les paraules del Marc Andreu a l'acte -> Cliqueu aquí