Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou

ATUREM LA REMODELACIÓ DE LA RAMBLA !

 

VOLEM UNA CONSULTA CIUTADANA SOBRE COM HA DE SER LA NOSTRA RAMBLA !

Fa gairebé un any que el regidor del districte Sr. Eduard Freixedes va comunicar a alguns veïns, entitats i comerciants del barri que pretenia iniciar la remodelació de la Rambla. La seva proposta passava per posar-hi asfalt,  perquè el paviment que hi havia comportava moltes despeses de manteniment i perquè s’havia produït algun accident a causa de la mala col·locació d’algunes de les lloses que feia que la gent gran ensopegués. A la mateixa reunió va presentar la proposta de posar els tres quioscos que tenim en els xamfrans a les rodones, cosa que tothom va rebutjar.

En aquella reunió l’AVV, entre altres entitats, va expressar la seva disconformitat a fer aquesta despesa perquè consideràvem que era prioritari remodelar la Rambla en el tram de Taulat cap al mar, per culpa de l’embús conegut per tothom que es forma entre les taules dels bars i el pas del veïnat passejant, sobretot a l’estiu.

La sensibilitat del districte sobre el tema ha estat nul·la, la proposta del regidor va anar tirant endavant i al novembre passat ens vam trobar amb una Rambla que havia perdut el seu encant, s’havia convertit en, com alguns deien, un carril VAO; havíem retrocedit 20 anys, perquè ja havia estat asfaltada. Tot el que s’havia lluitat en el seu dia per canviar-la i dignificar-la s’havia perdut de cop.

Però la Rambla no només és el paviment, la delimitació d’ocupació de les terrasses dels bars, la regulació d’un màxim de taules en cada tram restringint el nombre de llicències, el control i fer complir aquestes delimitacions, la regulació d’horaris de tancament dels establiments, el control del nivell de soroll, diversificar els usos per compatibilitzar la presència dels firaires i de les activitats del propi barri com les Festes de Maig, la reubicació dels monuments del Dr. Trueta o de mossèn Pere Relats, entre altres coses, formen part d’aquesta Rambla que els veïns i veïnes tant ens estimem. Per anar consensuant com tirar endavant tot això es va formar la Comissió de la Rambla, amb participació d’entitats, veïns i comerciants; fins al moment s’han fet tres reunions que no han tingut el resultat esperat, el districte ha anat tirant endavant les seves propostes sense tenir gaire en compte les aportacions veïnals.

Per acabar de confirmar el poc interès que té el districte per acceptar la participació ciutadana, unilateralment fa poc més d’un mes va comunicar als firares que s’havien de traslladar, que havien de posar les paradetes a la Rambla nova per sobre de Pere IV, igual que fa uns quants dies ens van comunicar que havien tallat la circulació de cotxes i aparcaments, en el tram de Taulat al carrer de Fernando Poo costat Besòs sense una explicació, i per últim, aquest dilluns ens van comunicar que aquest dimecres s’iniciava la remodelació de les rodones, quan tothom tenia coll avall que aquesta parida d’anar asfaltant s’havia aturat amb la finalitat de poder arribar a un consens amb el veïnat.

Per tot això exigim a l’Ajuntament que s’aturin les obres, i que es faci una consulta ciutadana a on els veïns i veïnes puguin votar les seves preferències sobre la Rambla i els seus usos, que creí un espai on poder discutir tots aquests temes.

Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou