Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou

Enfrontaments al Poblenou entre neonazis i antifeixistes.


Els organitzadors d’un concert neonazi que s’havia de celebrar a Sabadell van decidir traslladar-lo a un local del carrer Pujades del Poblenou després que l’ajuntament d’aquella localitat s’hi oposés. A les 7 de la tarda, a les portes del club The Other Place, situat a Pujades 226, i amb antecedents d'aldarulls, s’hi havien concentrat nombrosos mitjans periodístics i algunes patrulles de la Guàrdia Urbana. Mentrestant, un nombrós grup d’antifeixistes va irrompre violentament tirant objectes contra la porta del local on se celebrava la festa neonazi.

La intervenció gairebé immediata del Mossos d’Esquadra va foragitar els antifeixistes. Posteriorment la policia va acordonar completament la zona.festa neonazi2

Minuts abans de l’enfrontament, el president de l’Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou,  Xavier Pegenaute, havia rebutjat davant dels mitjans la presència dels neonazis al barri i expressat el temor de possibles enfrontaments. L’Associació es reafirma en el rebuig de grups neofeixistes i bandes violentes que vénen al barri a moure brega.