Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou

NO AL MEMORIAL A MONTJUIC

PER RESPECTE I CONSIDERACIÓ, NO AL MEMORIAL A MONTJUÏC

JUSTÍCIA I REPARACIÓ. ANUL·LACIÓ JUDICIS FRANQUISME

MESA DE CATALUNYA

 Memorial 

Aquests són els textos de les pancartes que dissabte, 17 de setembre, acompanyaven els representants de moviments memorialistes, que es van concentrar davant el govern de la Generalitat en protesta pel trasllat del Memorial Democràtic al castell de Montjuic.

 

Fotografies de persones assassinades per la repressió franquista des de l’any 1936 fins al 27 de setembre de 1975, 36 anys després de la caiguda de la República i poc abans de la mort del dictador, formaven una catifa a peu de pancarta i ens informaven de les cruels tortures a què havien estat sotmeses.

 

No es vol que el Memorial “es tanqui a la garjola de l’oblit del soterrani de la història”. Es reivindica un lloc cèntric i ben comunicat que pugui esdevenir un espai interactiu i viu on les víctimes de la repressió franquista i les víctimes de la transició tinguin tot el protagonisme com a lluitadors antifeixistes.

 

No oblidem que encara no s’ha aconseguit l’anul·lació dels judicis del franquisme i que si s’ha pogut canviar la constitució a benefici dels mercats, no la poden posar com a excusa per barrar el pas a la justícia.

Carta del Consell de participació del Memorial democràtic a la Molt Honorable Presidenta del Parlament de la Generalitat de Catalunya Sra. Nuria de Gispert i Català

Comunicat a la Junta de Govern del Memorial Democràtic presentat per CCOO

{jcomments on}