Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou

En memòria del bomber mort

entrelinies

A la caserna de bombers del carrer Castella del Poblenou, hi ha aquest homenatge espontani, en memòria del bomber mort el dissabte 27 de febrer.  

“El bomber mort aquest cap de setmana electrocutat era veí de Montcada i Reixac, tot i que fa pocs anys s'havia traslladat a viure a Ripollet. Josep Garrido, de 28 anys, va perdre la vida com a conseqüència de les greus cremades –que li van afectar el 45% del cos– que va patir en el rescat d’un noi que havia quedat atrapat en una estació elèctrica del barri de la Verneda, divendres al vespre. El jove montcadenc va morir hores després a l’Hospital de la Vall d’Hebron. Segons l’Ajuntament de Barcelona, els Bombers que van acudir al rescat no tenien constància que l’infant es trobava en una estació transformadora ja que, d’haver-ho sabut, haguessin actuat d’una altra manera. El primer efectiu que hi va entrar va ser Josep Garrido, qui es va electrocutar. L’altre bomber que hi va intervenir, de 50 anys, també va patir ferides però ja està donat d’alta.”

Des de l’Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou, ens sumem al llistat de condol, i en uns moments, en que el cos de bombers se sent maltractat per la investigació parlamentaria sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan, valorem un cop més la gran tasca humanitària i de servei a la ciutadania que està desenvolupant aquest cos.