Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou

Condemna del desallotjament del CSOA La Teixidora

El dret a la propietat privada te un límit que és l’ús social d’aquesta propietat. Els Federals ha estat més de trenta anys abandonat. Els companys i companyes de CSOA La Teixidora que ara fa un any el van ocupar l’han revitalitzat i li han donat plenament aquesta funció social amb les activitats que si han desenvolupat. Avui s’ha truncat aquesta activitat. La jutge ha desestimat el recurs presentat per les persones implicades en aquest projecte, i ha ordenat un desallotjament cautelar sense ni tan sols respondre al recurs presentat.  

La policia ha actuat imprudentment desfermant els joves que s’havien lligat en senyal de protesta sense tenir en compte el perill que comportava per la seva vida aquesta acció. Per altra banda s’han enderrocat elements importants de l’edifici per procedir al posterior tapament, sense contemplar que està inserit en ple casc històric, i en aquest moment subjecte a una suspensió de llicències per la seva protecció.    

 

De res ha servit el suport que li em donat entitats i veïnatge proper, argumentant la seva tasca social i cultural oberta al barri del Poblenou.

 

Per tot això, l’Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou (AVPN), juntament amb la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (Favb), condemnem aquest desallotjament i acusem a l’estament judicial i els mossos d’esquadra, amb la complicitat de l’Ajuntament, que ho han fet possible i convidem a sumar-nos a la concentració que s’ha convocat per demà dimecres davant de La Teixidora (Marià Aguiló, 35) a les 19:00.

 

Associació de Veïns i Veïnes de Poblenou

FAVB (Federació d'Ass. de veïns i veínes de Barcelona)  

Barcelona, 27 de gener de 2009