Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou

Acaben les Festes del Poblenou

carnaval-2008

L’Associació de Veïns i veïnes va organitzar un any més la cantada d’Havaneres en la placeta Prim- L’èxit de públic, l’encert del Grup "Ultramar" van fer reviure l’atmosfera poblenovina de tota la vida, que ha convertit aquesta cita en lloc de trobada d'aquells que estimen el barri, malgrat que l’entorn està cada cop més degradat. Aquest fet el va fer ressaltar l’Associació amb una pancarta i un escrit que deia així: 

  • El Pla General Metropolità de l’any 1976 ha permès i permet enderrocar i construir edificis i obrir carrers, sense tenir en compte el seu valor històric i patrimonial en tot el barri antic del Poblenou. És urgent, doncs, l’elaboració i aprovació d’un Pla de Protecció del Casc Antic del Poblenou. L’Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou fa anys que el reclamem.
  •  En aquests moments, s’està construint en més de 25 punts del centre del barri mentre la degradació d’habitatges antics és constant i s’hi donen casos d’assetjament que acaben fent marxar els veïns del barri.
  • Cal tenir en compte que el Poblenou té més de 50 passatges, alguns de molt emblemàtics i que també cal preservar.  
  • No es potencia el comerç de barri, el transport públic, els serveis... I els equipaments es retarden any rere any (biblioteca, etc.).
  • Responsabilitzem el Districte i l’Ajuntament de Barcelona d’aquest deteriorament, malgrat que, últimament, ha mostrat la intenció d’elaborar un pla de protecció. Fins avui, però, aquesta voluntat encara no s’ha concretat en res.
  •  Si no s’actua urgentment hi ha el perill que no puguem protegir res, i que el que s’hi faci no tingui res a veure amb el que hi havia.
  •  L’elaboració d’aquest Pla s’hauria de fer amb la màxima participació. Per això, fem una crida a totes les entitats i als veïns i veïnes del Poblenou, a treballar conjuntament per superar aquest repte i exigir una ràpida actuació de l’Ajuntament.
  •  Entreu al web www.elpoblenou.cat i mostreu la vostra opinió i també recolliu signatures per exigir a l’Ajuntament l’elaboració d’aquest pla amb la participació que demanem.
carnaval-2008

carnaval-2008