Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou

L’Ajuntament “baixa del burro”

L’ajuntament “baixa del burro” i anuncia la unió del Trambaix i el Trambesòs per la Diagonal. 

L’ajuntament, a remolc de la iniciativa propositiva que continua a mans dels moviments ciutadans, rectifica i accepta unir els tramvies per la Diagonal i en superfície.

carrer061-1brL’alcalde Jordi Hereu ha fet pública la intenció del consistori d’unir les dues línies de tramvia a través de la Diagonal. Amb la unió del tram entre les Glòries i la plaça Francesc Macià, la ciutat fa un pas més cap a la pacificació del trànsit, la millora de la mobilitat urbana i interurbana (el tramvia connectarà Badalona i Sant Adrià amb els municipis del baix Llobregat fins a Sant Feliu), i la tan necessària millora mediambiental. 

La unió dels dos tramvies és una reivindicació de les entitats ciutadanes més conscients de la necessitat d’una mobilitat sostenible i segura. En la proposta pel PAD (Pla d’Actuació Municipal) que fa un any trenta entitats del Poblenou vam adreçar a l’Ajuntament ja constava aquesta demanda i a nivell general la reivindicació, sostinguda des de fa temps per entitats ciutadanes com la Promoció del Transport Públic (PTP), per  CCOO i per la Federació d’associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha trobat des d’antic en el consistori barceloní el seu principal enemic.

L’Ajuntament es va entossudir en la defensa del trànsit rodat per la Diagonal enlloc d’encarar la renovació urbanística de l’avinguda amb criteris propis d’una nova cultura ambiental responsable i de qualitat de vida.  Finalment, el grup socialista es va quedar sol en la seva negativa a unir els tramvies per la Diagonal perquè el soci de govern ICV ja havia manifestat el seu desacord. Amb socis i opositors demanant la connexió tramviaria, Hereu es va inventar una altra connexió de les dues línies de tramvia a través del port i el Paral·lel. Llavors, CCOO va orquestrar una campanya acusant l’alcalde de desconèixer que la línia més curta entre dos punt és la línia recta, en clara al·lusió a l’estrafolària proposta de rodejar la ciutat en comptes de fer passar el tramvia pel centre a través de la Diagonal. Acorralat i abandonat sobretot pel sentit comú, Hereu encara va fer una proposta a la desesperada: el tramvia per la Diagonal però soterrat entre Les Glòries i Francesc Macià. La delirant proposta va ser refusada per cara, i l’alcalde s’ha vist abocat a la rectificació, cosa de la que ens en alegrem molt!