Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou

Comunicat de Fem Rambla

Icona Fem Rambla

 El grup de treball de Fem Rambla davant la situació sanitària, econòmica i social actual provocada per la COVID-19 i en previsió del procés de noves fases que s’aniran desenvolupant, volem manifestar el següent pel que fa a la utilització de l'espai públic per a terrasses, i especialment a la Rambla:

- Cal garantir més que mai que l’espai públic sigui obert, accessible i saludable. Les noves condicions per garantir el «distanciament social» necessari entre les persones han de ser un criteri obligatori als locals i equipaments, però també als carrers i places.

- La rambla del Poblenou és un espai amb un intens trànsit de persones. Els primers dies que s’ha permès la sortida amb infants o bé quan s’ha autoritzat la pràctica esportiva s’ha demostrat que l’ocupació de la Rambla genera una concentració molt important.

- Es fa necessari mantenir els criteris aprovats a l’ordenació singular de la rambla del Poblenou, que establia un equilibri entre l'espai disponible per als vianants i aquell que s'ocupa per les terrasses. Uns acords que per part del Districte, a la darrera reunió de seguiment, es van comprometre a mantenir. No es pot augmentar l’espai destinat a terrasses.

- Cal garantir, no tan sols a la rambla del Poblenou sinó a tot el barri, que no es generin espais amb sobreocupació de terrasses de bar, i s'impedeixi, doncs, l’ús privat i sense garanties de l’espai públic.

- Som conscients que la situació econòmica generada pel decret d’alarma ha afectat de manera molt significativa molts establiments del nostre barri. Demanem a la ciutadania i als poders públics que es doni suport al comerç de proximitat perquè pugui ser possible un model de restauració i comerç compatible amb un barri amable i per a tothom. Cal garantir que hi hagi mesures per a protegir els treballadors i treballadores del sector, en molts casos en una situació de precarietat alarmant. Però en cap cas ha de ser a costa de perdre un espai públic que és més necessari que mai que sigui segur i per a tothom.

 

El Poblenou, 4 de maig del 2020