Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou

ELS PARES I MARES DEL CEIP FLUVIÀ DE BARCELONA ES MANIFESTARAN DAVANT DEL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ

Davant la passivitat i l’incompliment reiterat de la construcció de l’escola

 

Els nens i nenes fa quatre anys que estan escolaritzats precàriament davant la passivitat de l’Administració.

 

Després de quatre anys en barracons, patint reiterats incompliments per part de l'administració per iniciar les obres de la nova escola, l'AMPA del CEIP FLUVIÀ ha decidit manifestar-se dimarts vinent dia 21 de desembre de 10 a 11 del matí davant del Departament d'Educació (via Augusta 202-226).

Anirem a exigir al conseller d'Educació  i als responsables del Departament d'Educació de l'àrea de construccions escolars del govern en funcions, concretament a la Sra. Núria Ivern, que ens construeixin d'una vegada l'escola i es comprometin fermament a tenir el nou edifici per al setembre de 2011.

Els nostres fills i filles estan escolaritzats en barracons des de fa quatre anys i l’espai actual no té les condicions necessàries per encabir 225 nens. Els entra aigua quan plou, s'inunden els patis, estan deteriorades totes les instal·lacions, i infants d'entre 3 i 6 anys estan anant a l'escola en condicions molt precàries. Tot això per la manca de previsió i la passivitat del Consorci d’Educació de Barcelona.

Els barracons han passat de ser un element provisional mentre es fan els equipaments escolars definitius a ser la solució de la crisi, convertint-se en molts casos en escoles fixes. Les diverses administracions demostren amb aquesta passivitat que no els importa ni la massificació ni la seguretat dels nostres fills i filles, però tampoc que la qualitat de l’ensenyament es vegi perjudicada per la manca dels recursos necessaris.

S'acosta el procés de matriculació i les famílies pateixen perquè ja no hi ha més espai per acollir més alumnes de cara al nou curs escolar.

Amb aquest panorama d'incertesa només podem dir que ja no donem més credibilitat a cap informació que apunti sobre la possibilitat de la construcció i comencem les accions de pressió que en el seu moment vam decidir: la primera és una manifestació davant del Departament d'Educació.

Conjuntament amb els pares i mares de l’escola Fluvià també es manifestaran pares i mares de les diverses escoles que hi ha en barracons a la ciutat de Barcelona, com són la de La Maquinista, CEIP Mediterrània, Can Fabra, Sant Martí o Congrés-Indians, amb els quals hem format una coordinadora d’afectats d’escoles en barracons de Barcelona.

 Eli Barranco (Presidenta AMPA Fluvià)