Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou

Debat amb els partits sobre l'entorn de Glóries

Cartell Acte candidats Maig 19 v1
 
 

La foscor dels túnels de la plaça de les Glòries

Què hi ha de més negre que la foscor d’un túnel? Doncs el debat dels túnels de la plaça de les Glòries.

 Les associacions de veïns i veïnes presents a les reunions de les comissions de seguiment en què s’ha de debatre el procés de desenvolupament del Pla de la plaça de les Glòries estem reclamant des de l’estiu participar en el debat dels futurs túnels i xarxa viària que ha de permetre enderrocar l’anella viària elevada actual (el tortell) i recuperar l’àmplia superfície destinada a zona verda, que ha de ser una de les places emblemàtiques de la ciutat.

 Després d’insistir-hi reiteradament aquest darrer mes, ens hem trobat que no se’ns ha facilitat encara el document de criteris per definir la xarxa viària ni se’ns ha convocat per debatre el tema, quan ja està en redacció l’avantprojecte i és públic i conegut que el govern municipal i els partits de l'oposició amb representació a l’Ajuntament estan discutint-lo sense arribar a acords. Només se’ns ha convocat a una reunió de la comissió de seguiment, que per les seves característiques no és el lloc per debatre amb detall els projectes i propostes i menys sense la documentació amb els criteris i alternatives de la xarxa viària que ha estat elaborat.

 La solució que s’adopti per als túnels i la resta de la xarxa viària de la plaça marcarà de manera indiscutible el futur disseny del parc. El pla de les Glòries aprovat el 2007 defineix una plaça de dimensió equivalent a quatre illes de l’Eixample, fet que permetrà disposar d’una àmplia superfície que pretenem que permeti als ciutadans de Barcelona i als veïns de la plaça gaudir dels avantatges d’un paisatge no dominat pels edificis ni el trànsit. 

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.