Tenim 48 visitants en línia

El passat dijous 17 d’octubre, a les 6 de la tarda, l’església de Sant Bernat Calvó es va omplir d’immigrants desallotjats de les naus del Poblenou per analitzar els passos a seguir davant el incompliment de les administracions de la seva oferta de permís transitori de residència i treball.

A l’assemblea també es va informar del risc de desallotjament de l’Ateneu La Flor de Maig, ocupat ja fa un any pel barri, i que és el punt important d’orientació i trobada de totes les persones que estan tramitant papers.

L’assistència va superar totes les previsions i les intervencions durant l’assemblea van ser nombroses i riques en contingut.

Les aportacions dels que van intervenir, majoritàriament africans, van recordar els seus països d’origen i el que havien deixat enrere, van  ressaltar la seva responsabilitat, l’esforç realitzat en el procés migratori, la capacitat de treball i la decisió de seguir lluitant fins aconseguir el que els és imprescindible per integrar-se a la societat catalana; així mateix, van manifestar el seu suport a La Flor de Maig, que els havia acollit, i a la que pensaven defensar com la seva casa.

Després d’un ampli debat, en el que es va fer evident el desengany per les promeses incomplertes per les tres administracions: estatal, autonòmica i municipal, que es passen la responsabilitat entre elles i no assumeixen els compromisos adquirits, l’assemblea va acordar per majoria absoluta:

  • Seguir lluitant pel permís de treball i residència
  • Demanar una reunió conjunta a Subdelegació de Govern, Generalitat i Ajuntament.
  • Fer un plantejament continuat de lluita, unitari i massiu, que pujarà en intensitat, fins aconseguir el permís de treball 

Assemblea solidària contra els desallotjaments

18 d’octubre de 2013