Tenim 222 visitants en línia

L’Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou es manifesta a favor d’una mobilitat sostenible en una ciutat per a les persones. L’AVV és part activa de la Comissió de Mobilitat del barri, de la Taula Eix Pere IV, de la Comissió per Glòries i del procés participatiu Fem Rambla, entre altres. Des d’aquestes plataformes hem treballat conjuntament amb entitats del barri i amb veïns i veïnes, amb diversos objectius: aconseguir un metro accessible, reclamar el tramvia per tota la Diagonal, aconseguir que les Glòries siguin ciutat i no un nus viari, debatre i demanar l’àrea verda, reclamar més carrils bici, pacificar l’eix Pere IV, conquerir més espai per a les persones a la Rambla, etc.

En el darrer mandat, també vam formar part del Grup Impulsor del Programa Superilles, i vam participar activament a les dues sessions sobre la primera superilla pilot (entre Llacuna, Pallars, Bilbao i Tànger-Diagonal) que va promoure l’Ajuntament amb el veïnat. I a finals del mes de juny d’enguany vam assistir a la presentació que va fer l’actual govern municipal de la nova proposta de superilles per al barri del Poblenou. L’Associació de Veïns estem plenament d’acord amb els objectius de les superilles: volem uns carrers més habitables, amb menys contaminació, amb menys soroll, amb més seguretat perquè els infants puguin jugar a les noves places, amb més espai per al vianant i la bicicleta... Tanmateix, en aquest procés d’implantació de la nova superilla prova pilot entre els carrers Llacuna, Pallars, Badajoz i Tànger hi trobem algunes mancances, no menors, que caldrà resoldre.

D’una banda, mancances en el procés de participació del veïnat i de les entitats del barri. De sobte, d’un procés participat de reflexió i definició de les superilles que es venia fent de forma organitzada, en el qual s’havia avançat en la construcció conjunta a la ciutat (on es parlava també d’implantar mesures per al veïnat resident a les vies perimetrals de les superilles), s’ha passat amb el canvi de govern municipal a un procés ‘sobtat’ que es comunica a finals de juliol amb la posada en marxa el 5 de setembre, just després de les vacances d’estiu. Les presses i la manca d’informació al veïnat poden generar incomprensió i resistència al canvi, per més que creiem que el canvi és positiu. Creiem que la implementació del pla de superilles s’ha de fer amb agilitat i sense demores, però cal no saltar-se els processos informatius que ajudin els ciutadans a entendre la mesura i a adaptar-s'hi.

D’altra banda, no queda clara almenys a la superilla pilot, les millores en accessibilitat al transport públic. La coincidència amb les obres de Pere IV i de la plaça de les Glòries no faciliten, certament, aquest canvi a l’indret triat. Però el trasllat d’algunes parades de bus i la manca d’explicació de les noves lògiques pel que fa als corredors de la Nova Xarxa de Bus fa pensar en una deficient cobertura del territori del Poblenou amb transport públic. L’estratègia de pacificació del trànsit i de nous usos ciutadans de l’espai públic no pot perjudicar el transport públic, especialment l’autobús que utilitzen majoritàriament les persones grans, sinó que ha d’aproximar encara més les parades a la gent. Cal estudiar millor els recorreguts de les diferents línies i aconseguir unes parades més a prop dels residents i dels treballadors/es de la superilla.

Esperem que l’experiència pilot serveixi per polir deficiències, i sobretot perquè els ciutadans participin a l’hora de definir nous usos i noves capacitats en l’espai públic alliberat a les superilles. Des de l’Associació de Veïns estarem sempre disposats a lluitar per la millora de la mobilitat sostenible, mitjançant processos participats i reflexius.

Associació de veïns i Veïnes del Poblenou

Comentaris  

 
#12 Vip клиники москвыDentalEr 31-01-2018 09:05
Элитная стоматологическ ая клиника. Стоматология в последнее время очень активно развивается как наука и как специальность практической медицины. Это связано с тем, что многие пациенты уделяют большое внимание состоянию зубов и улыбки в целом отбеливание зубов zoom 3 Детская стоматология - цены и отзывы. Сравнительная таблица стоматологическ их клиник Москвы, где есть отделение детской стоматологии и представлены услуги для юных пациентов
Citar
 
 
#11 Comunicat de l’AVV del Poblenou sobre la prova pilot de la superilla del PoblenouAnemonalove 06-07-2017 19:10
Hello guys! Who wants to see me live? I'm live at HotBabesCams.com,
we can chat, you can watch me live for free, my nickname is Anemonalove ,
here is my pic:

https://3.bp.blogspot.com/-u5pGYuGNsSo/WVixiO8RBUI/AAAAAAAAAFA/JWa2LHHFI2AkHParQa3fwwHhVijolmq8QCLcBGAs/s1600/hottest%2Bwebcam%2Bgirl%2B-%2BAnemonalove.jpg
Citar
 
 
#10 RE: Comunicat de l’AVV del Poblenou sobre la prova pilot de la superilla del PoblenouMargarita 16-10-2016 21:56
Estic molt decebuda amb el nou govern del districte que sense un procés participatiu del veïnat ha comès la injustícia de benificiar a uns pocs veíns i perjudicar, i molt, a molts altres. Perquè no s'han de repartir els inconvenients i molèsties que suposa viure en una ciutat? No només això, ho fa per "decretasso", just quan estàvem de vacances i "a callar". Tampoc oblidem que aquesta superilla no aporta cohesió al barri, tot el contrari, uns veíns contra els altres, i uns problemes on abans no existien!
Citar
 
 
#9 RE: Comunicat de l’AVV del Poblenou sobre la prova pilot de la superilla del PoblenouTinMan 16-09-2016 01:57
No sabeis todavía lo que os ha caido con esta superilla. Cuando os metan un parque infantil, vereis. Los niños gritando todo el día (los padres en su casa no lo permiten claro) y luego por la noche los gamberrillos de turno con el botellon y chillando utilizando el columpio de los nenes. En el parc del Patufet, al lado de la escola Sant Marti, los padres en los bares, y los niños chillando como posesos hasta la una de la madrugada, al lado de eso, la contaminación acústica de los coches, es música clásica para los oidos.
Citar
 
 
#8 A favorMarti 15-09-2016 19:40
Hola. Soc vei del carrer sancho avila i estic bastant sorprès del benefici acustic que ens ha suposat la superilla. Abans el carrer sancho avila era un escandol de sorolls cotxes, motos, camions,etc...ara s'hi està molt bé. Estic totalment a favor de la superilla. Espero que segueixi. Volem més arees verdes al barri!
Citar
 
 
#7 RE: Comunicat de l’AVV del Poblenou sobre la prova pilot de la superilla del Poblenourita 15-09-2016 08:34
Benvolguts,

Sóc veïna de la superilla. Voldria saber si heu tingut tràmit d'audiència per formular al·legacions al projecte. Nosaltres no i considero que és obligatori, no?

Personalment, penso que d'una bona idea i projecte s'ha executat de manera més que deficient. Per això estic preparant escrit demanant diverses actuacions i responsabilitat s.

M'agradaria poder parlar amb vosaltres, doncs trobo que heu estat molt suaus en la crítica d'una realitat imposada deficientment planificada.

Salutacions,

Rita

(he enviat ja aquest comentari xò no s'ha publicat)
Citar
 
 
#6 RE: Comunicat de l’AVV del Poblenou sobre la prova pilot de la superilla del Poblenourita 15-09-2016 08:20
Benvolguts,

M'agradaria saber si s'ha fet tràmit d'audiència pública a les persones afectades. Sóc veïna de la superilla i jo no tinc constància d'audiència pública per fer al·legcions, tràmit que crec que és necessari.
Per altra banda, estic preparant carta a ajuntament per l'implementació més que deficient, mal planificada i poc oportuna de la superilla. M'agradaria poder parlar amb vosaltres. D'un bon pla, s'ha passat al pitjor resultat. No te´ni cap ni peus el que s'ha fet. I trobo que sou molt suaus en la vostra crítica.
Salutacions,
Rita
Citar
 
 
#5 superillaSonia 12-09-2016 11:26
El ya famoso botellón se ha convertido en súper botellón gracias a la superilla,ahora ya tienen disponibilidad absoluta para ocupar el cruce Pedro iv -Badajoz sin que los coches se interpongan en su fiesta habitual del sábado noche, ahora tenemos súper botellón con súper ruido y una súper calle llena de pipís,vómitos ..... súper contentos con la superilla.
Citar
 
 
#4 SuperíllaCarme 12-09-2016 08:40
Només una petita aportació, crec que la superílla de nova implantació no està al barri de POBLENOU, sinó al del PARC I LA LLACUNA DE POBLENOU. El fet és que els veïns ens hem assabentat de la implantació de la superílla sense ser informats prèviament ni poder dir la nostra (el díptic el van posar a la bústia el dia abans de començar a pintar). Si han informat a l'A.VV. tampoc entenc el motiu, ja que són dos barris diferents (crec que la "frontera" és al c/ Llacuna.
Citar
 
 
#3 RE: Comunicat de l’AVV del Poblenou sobre la prova pilot de la superilla del PoblenouSusana 09-09-2016 12:47
Acabo de llegir l'informe sobre la situació de l'autobús urbà al Poblenou i propostes de millora de la plataforma de la Promoció del Transport Públic i totes las propostes de millora deixan les 4 línies de bus al carrer Tànger! una proposa més espai al carrer per al bus, una proposa que d'anada i tornada passin pel carrer Tànger! Quina injusticia és aquesta! No som veïns del barri nosaltres? no tenim dret a una pacificació dels carrers?
Citar
 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar