Tenim 40 visitants en línia

altEl 18 de novembre comença la segona fase d’implantació de la nova xarxa de bus (NXB). El propòsit de la NXB és racionalitzar els recursos emprats pel servei d'autobús de la ciutat (110 línies convencionals i un miler de vehicles), de forma que s'optimitzi el temps de viatge (en l'actualitat les línies de bus convencionals són molt lentes, amb velocitats d'11 km/h) i aconseguir millorar les connexions entre els diferents barris de la ciutat. Això es preveu possible amb la implantació de 28 noves línies d'altes prestacions que segueixen itineraris tan rectilinis com es pugui i amb infraestructura que dóna la prioritat al servei d'autobús. La nova xarxa aprofita la malla ortogonal de l’Eixample amb traçats en la direcció mar-muntanya i altres direcció Besòs-Llobregat, de manera que simplifica qualsevol itinerari reduint-lo a la combinació de dues línies mitjançant un transbordament, de forma semblant a com funciona la xarxa del metro. La NXB serà molt més comprensible per als ciutadans. Els transbordaments han de ser àgils i directes, per la proximitat de les parades i per l'elevada freqüència de pas de la NXB, que ha ser segons està previst de 5 a 8 minuts entre les 7h i les 21h en dies feiners. A les 28 línies d’altes prestacions s’hi sumaran 62 línies convencionals amb recorreguts més locals i complementaris.

En total en aquesta segona fase s'implanten 5 línies noves, 3 d'horitzontals i 2 de verticals. D'aquestes, al Poblenou l'afecta en especial la nova H16 (Paral·lel – Fòrum), línia que relligarà tot el front litoral, alhora que retallarà les línies existents que fan recorreguts coincidents amb la nova. És el cas de la línia 36 que ara finalitzarà a l’Hospital del Mar; de la línia 14, que acabarà a Pla de Palau enlloc de Vila Olímpica; i de la línia 41 que finalitzarà al cementiri del Poblenou, eliminant el recorregut coincident fins al Fòrum.

El cas de la línia 41 està aixecant algunes protestes no del tot desenraonades. El 41 és la primera línia amb bona freqüència (una de les millors del barri) que queda escapçada per la implantació d’una línia d’altes prestacions, la H16 de la NXB, que tindrà segons es preveu una encara millor freqüència. No obstant, el recorregut del front marítim fins al centre de la ciutat es feia amb el 41 sense transbordaments, i ara cal fer-lo amb un transbordament, canviant de la H16 a la V17 (Carmel-Port Vell) a Correus. Els usuaris del 41 es poden sentir penalitzats amb el canvi, sobretot mentre la NXB no estigui plenament implantada, garantint la freqüència de pas entre els 5 i els 8 minuts. Probablement és més còmode fer un trajecte sense haver de transbordar, però la nova xarxa bus comporta el fet d’assumir que la majoria de trajectes requereixen d’un enllaç, fet que no hauria de representar cap problema si realment augmenta la freqüència de pas i millora la velocitat comercial.  

El Poblenou és un barri discriminat des de la connexió amb transport públic amb la ciutat

Només cal observar un plànol de transport públic de Barcelona per veure el greuge comparatiu que pateix el Poblenou respecte de la resta de la ciutat. Tenim la pitjor línia de metro (L4), amb una connectivitat dolentíssima amb altres línies de metro i sistemes ferroviaris, i sense ascensors ni sortides d'emergència a les estacions de Poblenou i Ciutadella / Vila Olímpica, les que tenen un major ús. En relació amb l'autobús, tenim probablement la pitjor línia de tota la ciutat, la 141 (per la qual s'han recollit signatures demanant-ne la millora en nombroses ocasions), que algun dia s'hauria de reconvertir en la H14 de la NXB.

I en relació amb la NXB, observant el nou plànol, es conclou que tornem a estar 'abandonats' ja que no tenim ni una sola línia vertical i només una nova d'horitzontal, la H16. El tramvia, que per al Poblenou seria un magnífic mode de connexió a través de la Diagonal amb l’altre extrem de la ciutat, es troba en via morta perquè el govern municipal l’ha tret de l’agenda política.

Des del Poblenou reiterem la nostra situació desfavorable amb relació al servei de transport públic i demanem una especial sensibilitat a l'hora d'aplicar mesures que poden empitjorar en part el servei existent.

Donat que la implantació de la nova xarxa bus s’anirà fent per fases, fet que està retardant el resultat mateix de la seva implantació i que fins i tot pot generar dubtes de la seva eficiència mentre el sistema no estigui articulat com una veritable xarxa, cal estudiar mesures de transició que en el cas de la línia 41 permeti la coexistència amb itineraris parcialment coincidents. Una proposta seria perllongar la línia 41 novament fins al front marítim o el Fòrum sense augmentar el material mòbil, de manera que, tot i que les freqüències d’aquesta línia es vegin perjudicades, els seus usuaris puguin decidir temporalment entre utilitzar un servei amb alta freqüència (H16)  i fer transbordament en cas necessari o bé tenir una línia directa al centre (41) tot i que amb un pitjor interval de pas.  

La lentitud amb què s’està implementant la NXB deixa el Poblenou en una situació de pobresa pel que fa a la connectivitat amb els altres indrets de la ciutat. Donat que la línia 141 és una de les pitjors de la ciutat, s’imposa la seva conversió en la nova línia H14 sense més demora, així com també una de les verticals en substitució del 92 o del 71.

Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou

Comentaris  

 
#7 La Nova Xarxa de Bus al PoblenouDomenicSmall 31-01-2018 20:42
I have checked your site and i've found some duplicate content, that's why you don't rank high in google,
but there is a tool that can help you to create 100% unique articles, search for:
Boorfe's tips unlimited content
Citar
 
 
#6 La Nova Xarxa de Bus al Poblenouweb site 09-09-2017 22:40
I got this website frоm mʏ buddy wwho told me on the topic of
this site aand noᴡ tһis timе I am browsing tһis website
and reading very informative content at thіѕ place.
Citar
 
 
#5 La Nova Xarxa de Bus al Poblenou86Scotty 12-08-2017 21:42
I see you don't monetize your blog, don't waste your traffic,
you can earn additional bucks every month because you've got
hi quality content. If you want to know what is the best
adsense alternative, search in google: adsense alternative Mertiso's
tips
Citar
 
 
#4 RE: La Nova Xarxa de Bus al PoblenouMaria Mercè Guix Gros 07-09-2014 19:03
Cada cop la comunicació entre el Poblenou i el centre o la Barceloneta es fa més complicada. La nova xarxa és una estafa que treu bus de la circulació i col.loca les parades exagerament lluny unes de les altres, p.e. la supresió de la parada de Marina/Almogavers de la línea 6 que anava bé per agafar el metro. El Poblenou en sortim ben perjudicats amb aquesta estafa, perdó, nova xarxa
Citar
 
 
#3 Desaparició del bus 141josep 26-08-2014 09:58
Amb la desaparició del bus 41 i del 141, deixen sense comunicació directa el centre del Poblenou i el de Barcelona.
Ni el bus H14 ni el H16 ho farà tampoc.
Ja cal que ens espavilem per què això serà un complet desastre a partir de mijans de setembre.
Citar
 
 
#2 RE: La Nova Xarxa de Bus al PoblenouEva 05-12-2013 11:28
:-x

Estoy completamente de acuerdo contigo Mª Isabel. Yo vivo dos para das más hacia adelante y es un fastidio. Para llegar a casa tengo que coger el nuevo H16 en Av. Icaria y el intérvalo de paso és de 8 minutos. Una vergüenza. Nos han aislado del centro de Barcelona. Con el ibi que pagamos !!!!!. Hay que movilizar al barrio para conseguir el regreso del 41. Ahora es el momento, si no nos movemos ...... esto se va a quedar así. Animo a la Associació de Veïns de Poblenou a que luchen para conseguirlo.
Citar
 
 
#1 BUS 41MªIsabel Cayuela Maldonado 20-11-2013 10:16
Como vecina de Pueblo Nuevo quiero mostrar mi disgusto y desaprobación de la retirada de la parada del BUS 41 a la altura de la Rambla de Poble Nou. Muchos vecinos del barrio utilizamos esta parada para desplazarnos al centro, pues es una zona no muy bien comunicada ( en comparación a otros barrios) y las otras alternativas como son el metro o BUS 141 están a 5 manzanas. Llevo a mis hijos a un colegio en el centro de la ciudad y la prueba piloto del día 19/11/2013 fue NEFASTA. Salimos antes de casa, perdimos el H16 , esperamos 10 min en cogerlo, y cuando llegamos a la parada de transbordo con el 41, este ya se iba y lo perdimos. Seguimos hasta el V17 ( para subir por Vía Layetana), el transbordo no se realiza en la misma parada . La parada está a 2 manzanas, tuvimos que esperar , de nuevo, 10 min y cogerlo. En resumen , salir antes, para llegar corriendo y tarde.
A nosotros, no has perjudicado la retirada de la parada 41. Los buses V y H pasan cada 10 min , y lo peor, no están coordinados,
Hoy los he tenido que llevar al cole en coche y pagar parking.
Ruego se revalore reinstaurar la parada del 41 en la Rambla de Poble Nou.
Gracias
Citar
 

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar