Tenim 183 visitants en línia

VOLEM ZONA VERDA FORA TRANSFORMADOR

Breu història.

El Pla de l’obertura de la Diagonal aprovat l’any 1991 destina el solar que ocupa el transformador que hi ha entre el carrer Castella i el carrer Sant Joan de Malta, sigui zona verda. Des de finals de 2002 el veïnat no accepta que el transformador es traslladi al centre de la plaça, i a més, tenint en compte que allí hi ha d’anar una escola. Finalment un nou transformador s’instal·la al voltant de la plaça de les Glòries al carrer Tànger, però l’antic continua funcionant i ocasionant molèsties al veïnat. En el 2010 l’AV Poblenou reprèn una recollida de signatures, i una gran pintada mural, perquè el transformador sigui enderrocat. Després de diverses reunions amb el districte i Fecsa, s’arriba a l’acord de que l’Ajuntament expropiarà el solar i Fecsa connectarà la nova subestació del carrer Tànger per absorbir el servei que ara dona el transformador vell. En les eleccions municipals del 2011 el nou consistori no contempla aquest acord. Novament es reprenen les accions i l’AV Poblenou recull 626 signatures, que son entrades per registre al febrer de 2014, plantejant novament la reivindicació històrica. L’AMPA Escola Sant Martí s’implica a fons en la reivindicació, ja que la millora que representa la zona verda davant de l’escola és substancial. Després de vàries reunions amb el Districte i l’empresa FECSA, la conclusió és que l’Ajuntament no te diners per indemnitzar a Fecsa (1,5 milions €), i que en tot cas s’ha de plantejar en el proper mandat.

Raons per treure el transformador

Urbanísticament el transformador ocupa un solar destinat a zona verda, i s’ha de restituir.

Ocasiona molèsties al veïnat amb sorolls continus.

El transformador és molt antic i ha quedat desfasat tècnicament. Cal garantir la seguretat de l’entorn amb el compliment estricte de les normatives, incloses les radiacions magnètiques d’alta tensió.

Com fer-ho

Cal passar a una acció més contundent. Hem d’aconseguir que en les properes eleccions municipals tots els grups polítics que es presentin assumeixin el compromís de treure el transformador, i en el seu lloc fer-hi zona verda. Per això cal que ens organitzem. És una reivindicació de barri i ha d’esser assumida per totes les entitats del Poblenou. D’entrada ens hem constituït com a plataforma que s’anomenarà TRANSFORMEM. L’AV Poblenou, l’AMPA escola Sant Martí, i veïns de l’entorn en formem part, però estem oberts a altres col·lectius que s’hi vulguin afegir o donar suport.

Per parlar de tot això hem convocat una assemblea de barri per al proper dijous 29 de gener a les 19:00 al centre Cívic Can Felipa, plaça Josep Mª Huertas, antic Pallars, 277

TRANSFORMEM Sorolls, emissions i fuites tòxiques en lleure i benestar

TRANSFORMEM Inseguretat en tranquil·litat

TRANSFORMEM Subestació elèctrica en zona verda                                                                                             Transformem. Gener 2015

Escriure un comentari


Códi de seguretat
Actualitzar